Innovatieve toepassing van bestaande technologieën

Misschien ben je op een product dat je recent hebt aangekocht een van onze QR- codes tegengekomen. Als je wilt weten hoe je dit product moet gebruiken en/ of toepassen dan kun je gewoon met je mobiele telefoon de QR- code op de verpakking van het product scannen. Je komt dan direct bij een instructievideo op ons platform uit waarin wordt toegelicht hoe je het product kunt monteren en gebruiken.

Wat is een QR code?

Een QRcode is niets anders dan een geavanceerde barcode. QR staat voor Quick Response. De maker van de QRcode kan kiezen wat de gebruiker te zien krijgt bij het scannen van de code. Eigenlijk kun je het vergelijken met een gewone internetlink, die je naar een website stuurt als je er op klikt. Zo werkt een QRcode ook, maar dan hoef je niets in te tikken. Je scant de code en je komt meteen bij de inhoud die je nodig hebt.

QR-codes scannen met de Camera-app: zo doe je dat

Kom je een QR-code tegen, dan heb je alleen maar de Camera-app nodig om deze te scannen. De standaard Camera-app werkt namelijk al met QR-codes. Wij laten je zien hoe dit werkt en welke type QR-codes geschikt zijn.

Als je een QR-code wil scannen, heb je daarvoor een Smartphone of -device nodig. Er zijn heel veel apps in de App Store waarmee je snel een QR-code kunt scannen, maar eigenlijk heb je dit soort apps helemaal niet nodig. De standaard Camera-app werkt namelijk ook met QR-codes, waardoor dit de enige app is die je nodig hebt. Wij laten je zien hoe dit werkt en met welke QR-codes dit mogelijk is.

Hoe kan ik QR-codes scannen met de iPhone of iPad?

Als je een iPhone of iPad met iOS 11 of nieuwer hebt, dan kun je die apps voor QR-codes van je toestel afgooien. De standaard Camera-app is namelijk uitgerust met een functie om QR-codes te scannen. Dit werkt heel eenvoudig en met veel verschillende soorten QR-codes. Om een QR-code te scannen en te gebruiken, doe je het volgende:

  1. Ga naar de Instellingen-app en kies voor Camera.
  2. Controleer of de optie Scan QR-codes aan staat.
  3. Open de Camera-app.
  4. Zorg ervoor dat de app op de stand Foto of Vierkant staat.
  5. Richt de camera op de QR-code.
  6. Bovenin verschijnt vanzelf een melding in beeld. Tik hierop om de gegevens achter de QR-code te gebruiken. Is het een link naar een website, controleer dan eerst goed of de link wel echt naar de website gaat die je verwacht. Je kan een preview van de site openen door de melding stevig in te drukken.

Hoe kan ik QR-codes scannen met een Android?

Via een app als Google Lens leer je over jouw omgeving door de camera naar objecten, teksten en meer te wijzen. De app is dus niet alleen voor qr-codes handig, maar geeft informatie over alles om je heen. Doorloop de stappen hieronder als je een qr-code vanaf je smartphone wil openen.

  1. Check allereerst of je Google Lens hebt geïnstalleerd. Zo niet: download Google Lens gratis in Google Play;
  2. Activeer de Google Assistent door je homeknop ingedrukt te houden. Zodra je Google Lens hebt geïnstalleerd, komt er automatisch een icoontje in Google Assistent. Druk op het Lens-icoontje rechtsonderin;
  3. Assistent activeert nu je camera. Richt je camera goed op de qr-code die je wil scannen. Tik op je scherm in het midden van de code;
  4. Klik op de suggestie die Lens geeft om naar de website te gaan, die dus aan de qr-code gekoppeld is.